28 Σεπτέμβριος 2016, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2016, 19:55

Αφαιρούνται μετάλλια από την Δεβετζή

  • Αφαιρούνται μετάλλια από την Δεβετζή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην ακύρωση των αποτελεσμάτων της Πηγής Δεβετζή από το 2007 ως το 2009 προχώρησε την Τετάρτη η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) καθώς τιμώρησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ. Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια βρέθηκε θετική σε επανελέγχους που έγιναν σε δείγμα που ελήφθη στις 31/8/07, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι και τις 30/8/09.

Αυτό σημαίνει ότι της αφαιρούνται και τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα (2007).

Το όνομα της Δεβετζή βρίσκεται στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές της IAAF, η οποία αναφέρει ότι τιμωρείται με τέσσερα χρόνια για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Τυπικά βέβαια η τιμωρία δεν έχει καμία σημασία αφού έχει σταματήσει να αγωνίζεται. Πριν από λίγες ημέρες το Έθνος της Κυριακής είχε αποκλειστικό δημοσίευμα για το θέμα ωστόσο ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι η αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη δεν είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.