28 Σεπτέμβριος 2016, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2016, 16:33

Ο ΠΑΟΚ στις εκκλησίες της Σμύρνης (φωτο)

  • Ο ΠΑΟΚ στις εκκλησίες της Σμύρνης (φωτο)
    (Φωτ.: paokbc.gr)

Ιδιαίτερες στιγμές, γεμάτες συγκίνηση, αλλά και βαθύτερες σκέψεις για τον ελληνισμό χάρισε στα μέλη του μπασκετικού ΠΑΟΚ η επίσκεψη της ομάδας στον Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου (τον μοναδικό ορθόδοξο ναό που διασώθηκε από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922) καθώς και στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εκεί υποδέχθηκε την αποστολή του Δικέφαλου ο επίσκοπος Ερυθραίας Κύριλλος.

Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερη σημασία. Αφενός λόγω των προσφυγικών καταβολών του συλλόγου και αφετέρου για την παρουσία της πρώτης ομάδας στους ιερούς χώρους της ιστορικής πόλης, λίγες ημέρες μετά τη χειροτόνηση του νέου μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου, αλλά και του νέου επισκόπου Ερυθραίας Κύριλλου. Η ομάδα έφτασε πρώτα στον Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου, που μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισής του, παραδόθηκε στους Έλληνες και Ορθόδοξους της Σμύρνης και ξεκίνησε πλέον να λειτουργεί από το 2014.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, που αποτελεί και τον βασικό τόπο εκκλησιασμού των Ελλήνων της Σμύρνης. «Σας καλωσορίζουμε και θέλουμε να αισθάνεστε εδώ ότι είστε σαν στο σπίτι σας. Ευχόμαστε στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο να τα εκατοστήσει, αλλά να τα χιλιάσει και να έχει πάντα επιτυχίες. Η παρουσία σας εδώ μας συγκινεί…», είπε μεταξύ άλλων ο επίσκοπος Ερυθραίας Κύριλλος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Σμύρνης και στις μεγάλες περιπέτειες του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.  

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης, αφού ευχαρίστησε τον επίσκοπο Ερυθραίας για την υποδοχή, τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε και με την ευκαιρία να σας συγχαρούμε και για τα νέα σας καθήκοντα. Γνωρίζουμε ότι έχετε να επιτελέσετε ένα πολύ σημαντικό, όσο και δύσκολο έργο. Εμείς ξέρετε ότι εκπροσωπούμε ένα σωματείο της προσφυγιάς, τον ΠΑΟΚ, που δημιουργήθηκε από Έλληνες πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, κι αυτό είναι κάτι που και το θυμόμαστε αλλά και το τιμούμε. Κι αισθανόμαστε πολύ όμορφα που βρισκόμαστε εδώ, μαζί με όλα τα νέα παιδιά στα οποία θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ».

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην Σμύρνη για τη συμμετοχή της στο Pinar Cup, πρόσφερε στον Κύριλλο μία συλλεκτική φανέλα την οποία φόρεσε η ομάδα στο επετειακό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το έμβλημα του συλλόγου, έναν δικέφαλο αετό, σε συλλεκτική μορφή με την ευκαιρία του εορτασμού των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ.