28 Σεπτέμβριος 2016, 17:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2016, 17:53

Ίσως την Πέμπτη και πάλι τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

  • Έτοιμα να σηκώσουν και πάλι χειρόφρενο τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για το μήνα Ιούλιο, έβαλε στο λογαριασμό του Οργανισμού η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τα χρήματα καταβλήθηκαν έναντι του μηνός Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο pontos-news.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης σημείωσε ότι ακόμα δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί τους, αλλά σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να βγουν στους δρόμους τα αστικά λεωφορεία.

«Και βέβαια δεν μας ικανοποιεί η μισθοδοσία ενός μήνα, αφού πλέον ουσιαστικά είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι. Ο υπουργός κάνει τώρα αυτό που συμφωνήσαμε τον περασμένο Αύγουστο. Αν δεν δούμε αύριο χρήματα στους λογαριασμούς μας, δεν κάνουμε πίσω στην επίσχεση εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, μπορεί η πολιτική ηγεσία να αδιαφορεί για τις οικογένειες των εργαζόμενων, αφού πιστώθηκαν χρήματα για τη μισθοδοσία μόλις ενός μήνα, ωστόσο «εμείς θα βγάλουμε τα λεωφορεία για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης