27 Σεπτέμβριος 2016, 23:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 22:40

Κίνητρα για αγορές με πλαστικό χρήμα δίνει το ΥΠΟΙΚ

  • Λοταρία αποδείξεων: Κληρώθηκαν οι 1.000 νικητές

Σε κλήρωση σχεδιάζει να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί για χρέη ή για άλλους λόγους προκειμένου να δοθούν ως δώρο μετά από κλήρωση σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα!

Το σχέδιο για επέκταση του πλαστικού χρήματος προβλέπει ότι οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν για τις αγορές με πλαστικό χρήμα, θα συμμετέχουν σε αυτόματες ηλεκτρονικές κληρώσεις με «έπαθλα» δωρεάν ψώνια, αυτοκίνητα και ακίνητα. Ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικής τραπεζικής στις συναλλαγές θα είναι τα εξής:

  1. Η απαλλαγή του καταναλωτή, που συναλλάσσεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, από την υποχρέωση να πληρώσει τα αγαθά που αγόρασε. Κάθε μέρα σε 50 τυχερούς πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα θα δίδεται η δυνατότητα να αγοράσουν δωρεάν τα προϊόντα που επιθυμούν. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούνθα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση.
  2. Κλήρωση πέντε αυτοκινήτων κάθε μήνα. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα, θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλα αυτοκίνητα, τα οποία θα χαρίζει το δημόσιο από το στοκ των κατασχεμένων.
  3. Κλήρωση ενός ακινήτου κάθε χρόνο. Όλοι όσοι λαμβάνουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν με κάρτες θα μετέχουν αυτόματα σε μια ετήσια κλήρωση με έπαθλο ένα ακίνητο.
  4. Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.