27 Σεπτέμβριος 2016, 23:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 19:18

Χαρακόπουλος: Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για τα Θρησκευτικά

  • Χαρακόπουλος: Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για τα Θρησκευτικά

Πυρά κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, έριξε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Η κυβέρνηση από τη στιγμή που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, με τον κόφτη, προσπαθεί να δώσει εξετάσεις αριστεροφροσύνης στο κοινό που είναι ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρεί να δώσει αυτές τις εξετάσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας με μια σειρά από αποφάσεις που δείχνουν ιδεοληπτικές εμμονές, ανάμεσά τους, βεβαίως, είναι η εμβληματική για κάθε αριστερό σύγκρουση με της εκκλησία. Είναι η μαρξιστική ανάλυση ότι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού"», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ανέφερε ότι «πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα λέει ότι η παιδεία οφείλει να καλλιεργεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση, σε διάλογο με την εκκλησία της Ελλάδος και όχι να τη φέρνει και προ τετελεσμένων αποφάσεων.

»Δεύτερον, ουδείς θα διαφωνούσε –και πρώτη η ΝΔ και ο πρόεδρός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει–, με την αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό στους μαθητές. Η όποια, όμως, αναμόρφωση του μαθήματος θα πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την ορθόδοξη διδασκαλία, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να γίνεται με υποβάθμιση της ορθόδοξης διδασκαλίας, ούτε βεβαίως με δημιουργία σύγχυσης στους μαθητές».

Σχετικά με δημιουργία σχολείων για παιδιά προσφύγων, υπογράμμισε ότι «τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα και εγώ ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, τη μέρα που ήταν η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είπα ότι η Ελλάδα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης έχει ιερό καθήκον να προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στα παιδιά των προσφύγων, που είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου που μαίνεται τόσα χρόνια στη Μέση ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία».