27 Σεπτέμβριος 2016, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 19:03

Ιβάν Σαββίδης: Τα οικονομικά μου είναι διαφανή, θα αποκτήσω κανάλι

  • Ιβάν Σαββίδης: Τα οικονομικά μου είναι διαφανή, θα αποκτήσω κανάλι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ένα 24ωρο μετά την… είσοδο Σαββίδη στη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών, ο Πόντιος επιχειρηματίας δηλώνει κατηγορηματικά πως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική του ικανότητα όλα είναι διαφανή, και δεν έχει εκκρεμότητες.

Με βάση τη διαδικασία, θα γίνει έρευνα στο πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη προτού του ζητηθεί να καταθέσει την πρώτη δόση, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Alpha, του καναλιού που «νίκησε» στη δημοπρασία, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: «Απ’ ότι φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του». Το κανάλι της Κάντζας έχει στραφεί νομικά εναντίον του επιχειρηματία, ενώ ζητά τη συνολική ακύρωση του διαγωνισμού. Μάλιστα είναι ένα από τα κανάλια που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει την Παρασκευή.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει προτείνει να βοηθήσει να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια. Αλλά ειδικά για τον Alpha, και τον Δημήτρη Κοντομηνά, απάντησε δεικτικά: «Από όσο κατάλαβα, δεν θα του επιτρέψουν οι  φίλοι του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σίγουρα έχει την αγωνία του, αλλά πρέπει να μάθει εκτός από το να κερδίζει και να χάνει».

Στη μίνι συνέντευξη παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα καταφέρει να αγοράσει την τηλεοπτική άδεια, και σημείωσε ότι, σε περίπτωση που δεν έρθει σε συμφωνία με τους καναλάρχες που μένουν εκτός, θα φτιάξει από την αρχή νέο τηλεοπτικό σταθμό.