27 Σεπτέμβριος 2016, 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 19:06

Τελεσίγραφο φορέων της Θεσσαλονίκης στον Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ

  • Τελεσίγραφο φορέων της Θεσσαλονίκης στον Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ
    Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση, και κυρίως προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, να βρεθεί εντός της ημέρας λύση με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΟΑΣΘ, απέστειλαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Όπως αποφάσισαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες.

Ειδικότερα, στο τελεσίγραφο που απέστειλαν οι αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς απαιτούν από την κυβέρνηση να γίνει η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Παράλληλα, όλοι οι φορείς δηλώνουν «παρών» σε οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών.

«Η επόμενη μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης