27 Σεπτέμβριος 2016, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 16:04

Στην Κωνσταντινούπολη το Final 4 του 2017

  • Στην Κωνσταντινούπολη το Final 4 του 2017
    (Φωτ.: euroleague.net)

Στο γήπεδο της Εφές, το «Sinan Erdem», εκεί όπου το 2012 ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, θα διεξαχθεί το Final 4 της Euroleague. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν, και έτσι το φινάλε της διοργάνωσης για τη σεζόν 2016-2017 θα γραφτεί από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό διευθυντή της Turkish Airlines, της εταιρείας που είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης.

«Πήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον δήμαρχο και με διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια. Παρά τα προβλήματα για την ασφάλεια λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά και του πραξικοπήματος, εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines, Ίλκερ Αβτσί.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας της Τουρκίας, ο οποίος διαβεβαίωσε την Ευρώπη ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το κατάλληλο μέρος για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

«Η Euroleague αισθάνεται ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη, δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση», υπογράμμισε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον, ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ανέφερε ότι το Βελιγράδι είναι φαβορί για το Final 4 του 2018, ενώ ισχυρή υποψηφιότητα για το 2019 είναι αυτή της Μόσχας, «καθώς θα υπάρχει πλέον το καινούργιο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ».