27 Σεπτέμβριος 2016, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 14:40

Κομμάτια υφάσματος δίνουν νέα διάσταση στην έρευνα για τον Μπεν

  • «Ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα στην Κω»
    Το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής στην Κω, όπου, σύμφωνα με μαρτυρία, ενδέχεται να βρίσκονται τα οστά του Μπεν Νίνταμ

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται στην Κω, με τη βοήθεια και ενός εκσκαφέα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του Μπεν Νίνταμ, αν επιβεβαιωθεί τελικά η πληροφορία ότι το 21 μηνών παιδί θάφτηκε κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε, τον Ιούλιο του 1991. Στο νησί βρίσκεται ομάδα 19 αστυνομικών από το Νότιο Γιορκσάιρ, ειδικοί επιστήμονες και ένας αρχαιολόγος. Την έρευνα συνδράμουν και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

«Όπως το περιμέναμε, χθες βρήκαμε δεκάδες οστά. Κάθε ένα από αυτά εξετάστηκε ξεχωριστά, και κάθε ένα ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει σε ζώο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των Βρετανών αξιωματικών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς. Ωστόσο, το πιο σημαντικό (μέχρι στιγμής) εύρημα είναι κομμάτια υφάσματος.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάζινς το ύφασμα είναι εύρημα ενδιαφέροντος.

«Πρέπει να σιγουρευτούμε: προέρχεται ή όχι από τα ρούχα που φόραγε ο Μπεν εκείνη τη μέρα;», είπε χαρακτηριστικά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, το παιδί φορούσε μπλουζάκι με άσπρο και πράσινο και ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια.

Το ύφασμα εξετάστηκε επί τόπου και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε. Οι φωτογραφίες εστάλησαν στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να κριθεί εάν αξίζει να σταλεί και το εύρημα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αναζήτηση του Μπεν Νίνταμ θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.