27 Σεπτέμβριος 2016, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 12:31

Ανταρσία Οικολόγων – Δεν ψηφίζουν για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

  • Ανταρσία Οικολόγων – Δεν ψηφίζουν για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ
    Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ένα ακόμα τεστ για την κυβερνητική συνοχή αποτελεί η μεταβίβαση έξι επιπλέον ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Το άρθρο του υπό συζήτηση πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ συναντά την έντονη αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων που δηλώνουν ότι οι δύο βουλευτές-μέλη τους θα καταψηφίσουν.

Η απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων «δεσμεύει» τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, και τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «η παροχή νερού οφείλει να μείνει εκτός των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί για όλους, με μια δίκαιη και βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική, επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό».

Σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές καταψηφίσουν δεν απειλείται η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά θεωρείται ότι δρομολογούνται εξελίξεις εντός της κυβέρνησης.

Υπό τη σκιά της διαφωνίας, και ενόψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη, θα συναντηθούν στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να βρεθεί λύση. Στη συνάντηση θα δώσουν το παρών και οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημάρας.