27 Σεπτέμβριος 2016, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 10:05

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

  • Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
    Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στους δρόμους και σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Νωρίτερα, στις 10:30, το σωματείο των εργαζομένων έχει θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για 11η μέρα, διαμηνύουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και των νομικών συμβούλων του οργανισμού, αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στο θέμα της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως «ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη την άμεση καταβολή της υποχρέωσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα εκατ. κόσμο στη Θεσσαλονίκη». Υποστήριξε δε, πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα κινηθεί νομικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.