26 Σεπτέμβριος 2016, 23:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 08:48

Μετάνοια Φίλη μετά το άδειασμα από Μαξίμου για τα Θρησκευτικά

  • Μετάνοια Φίλη μετά το άδειασμα από Μαξίμου για τα Θρησκευτικά
    Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Πήρε το μήνυμα από το Μαξίμου ο Νίκος Φίλης και λίγες ώρες μετά τους ισχυρισμούς του ότι θα επιμείνει στο θέμα των Θρησκευτικών καθώς έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real fm έδειξε ότι είναι... μετανιωμένος για τη σύγκρουσή του με την Εκκλησία. 

«Εάν βοηθάει τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως και το βάζω.

»Δεν είμαι εγωιστής ούτε είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι είναι αμετανόητοι και συνομιλούν με το υπερπέραν. Είμαι γήινος άνθρωπος και θέλω να διευκολύνω τη συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη θέση του Μαξίμου που μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό διέρρευσε ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα, ο Φίλης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και δήλωσε: «Υπάρχει μία άποψη ότι δεν πρέπει η συζήτηση να πηγαίνει στο παρελθόν αλλά να μένουμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό πιστεύω ότι είναι σωστό.

»Άλλωστε εγώ δεν έκανα μία εκτεταμένη αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος. Αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εκκλησία και τον ρόλο της σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. Τα ζητήματα αυτά συζητούνται δημοσίως, δεν τα ανοίγω εγώ. Η ουσία της θέσης μου πρέπει να αναπτυχθεί όταν προκύψει και όχι στον θεσμικό διάλογο Εκκλησίας και κράτους».

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. «Δεν με αφορά αυτό», είπε χαρακτηριστικά.