26 Σεπτέμβριος 2016, 22:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2016, 22:38

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

  • Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα
    Βροχή έπεσαν οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Η ΝΔ έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει τη Δημοκρατία» και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε μία διαδικασία που «έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης» και δέχθηκε το «τελειωτικό χτύπημα» με τη μη καταβολή του τιμήματος από τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε και κατά του Ιβάν Σαββίδη.

«Για τη ΝΔ είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η δήλωση του Κουμουτσάκου προκάλεσε ένα πινγκ πονγκ αιχμηρών ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ. Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή» και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταπάντησε «κοίτα ποιος μιλάει».

«Οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που έστησαν τα κανάλια τους με κλεμμένα λεφτά του λαού και θαλασσοδάνεια φοβούνται μόνο την Χρυσή Αυγή ως δύναμη πολιτικής κάθαρσης γι' αυτό και την αποκλείουν από το κατευθυνόμενο τηλεοπτικό τοπίο», ήταν το σχόλιο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του χαρακτήρισε «άνθρακες το θησαυρό» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» και απέδωσε τον καυγά μεταξύ των παλαιών και νέων καναλαρχών στην αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ.

Ο Φώφη Γεννηματά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τόνισε πώς «πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει» και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα περιουσιακά στοιχεία των συμμετεχόντων, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter «το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε να αδειοδοτηθούν όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ, και εφόσον λειτουργούν άνω της εικοσαετίας, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για τη «θυσία της Ιφιγένειας και τη γελοιοποίηση της κυβέρνησης».  Δικαιωμένος τέλος δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς ήταν εξαρχής αυτός που είχε καταθέσει τις έντονες ενστάσεις του κατά του Χρήστου Καλογρίτσα.