27 Σεπτέμβριος 2016, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2016, 17:02

Η ελληνική κουζίνα ξεχώρισε σε διαγωνισμό μαγειρικής στο Ταταρστάν

  • Η ελληνική κουζίνα ξεχώρισε σε διαγωνισμό μαγειρικής στο Ταταρστάν
    Ο πρόεδρος της ελληνικής νεολαίας του Ταταρστάν Ηλίας Αναστάσοφ κρατώντας την ποντιακή λύρα ως χαρακτηριστικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού

Η ελληνική κουζίνα διακρίθηκε στο διαγωνισμό-φεστιβάλ «Κουζίνα των λαών του Ταταρστάν», που διεξήχθη για δεύτερη φορά φέτος, στις 23 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι Φιλίας στο Καζάν. Το κοινό φαίνεται ότι εντυπωσιάστηκε από τα ελληνικά πιάτα, αφού η ελληνική αποστολή έλαβε το βραβείο «συμπάθειας του κοινού». Εκπρόσωπός της ήταν η νεολαία της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Ταταρστάν, που επέλεξε να παρουσιάσει τη... γλυκιά ελληνική κουζίνα, όπως λουκουμάδες, ψητά μήλα, μπουγάτσα και καρυδόπιτα.

Την πρώτη θέση έλαβε η κουζίνα του Ταταρστάν, τη δεύτερη η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν και την τρίτη η κουζίνα του Τατζικιστάν.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες και βάσει κανονισμών είχαν δύο ώρες για να παρασκευάσουν τα εδέσματά τους. Στο τέλος αξιολογήθηκαν από τους κριτές όχι μόνο για την ποιότητα των γευστικών δημιουργημάτων τους αλλά και για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πολιτισμού του κάθε λαού.

Στην κατηγορία «Μαγειρική Τέχνη» οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παρουσίασαν παραδοσιακά φαγητά των λαών τους ενώ διαγωνίστηκαν και για τη δημιουργία του πιο όμορφου και εντυπωσιακού σε εμφάνιση φαγητού.


Η ελληνική κουζίνα κέρδισε το βραβείο «συμπάθειας του κοινού»

Την ελληνική κουζίνα παρουσίασε ο πρόεδρος της νεολαίας της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Ταταρστάν Ηλίας Αναστάσοφ ο οποίος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε την Ένωση Νεολαίας των Λαών του Ταταρστάν για τη διοργάνωση και όλους όσοι στήριξαν την ελληνική συμμετοχή.

«Το επίπεδο ήταν υψηλό και παρουσιάστηκαν φέτος ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα πολιτιστικά στοιχεία [...] Οι κριτές εκτίμησαν τη δουλειά μας και φυσικά το φαγητό μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ελλάδα έχει πλούσια πολυποίκιλη κουζίνα. Εμείς, μετά από πολλή σκέψη αποφασίσαμε να προβάλουμε τη γλυκιά κουζίνα της Ελλάδας και τα επιδόρπιά της. Είμαστε χαρούμενοι που ως ελληνική νεολαία κερδίσαμε το βραβείο της συμπάθειας του κοινού. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον» δήλωσε ο Ηλίας Αναστάσοφ.

Μέσα από τις γαστριμαργικές παραδόσεις των διαγωνιζομένων, κοινό και κριτές ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό διάφορων λαών.

Ανάμεσα στους διοργανωτές του φεστιβάλ ήταν η Ένωση Νεολαίας των Λαών του Ταταρστάν, το Κέντρο Πολιτισμού και Διαλόγου και το Διεθνές Κολλέγιο Παροχής Υπηρεσιών υπό την υποστήριξη του αρμόδιου υπουργείου για τα θέματα νεολαίας και αθλητισμού του Ταταρστάν.