26 Σεπτέμβριος 2016, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2016, 15:20

Νεκρός ο Μπεν; – Εκσκαφή για λείψανα στην Κω θα δώσει φως

  • Η γιαγιά του Μπεν πιστεύει πως είναι θαμμένος στην Κω
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κιάρης)

Μια νέα μαρτυρία, αλλά και μια μεγάλη επιχορήγηση που εξασφαλίστηκε, δίνουν νέα τροπή στην αναζήτηση του μικρού Μπεν, του Βρετανού που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια από την Κω. Σήμερα ξεκίνησαν νέες έρευνες με εκσκαφέα στην περιοχή Ηρακλής, εκεί όπου βρισκόταν το σπίτι που παραθέριζε η οικογένεια Νίνταμ.

Ο 21 μηνών Μπεν εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991.

Το 2012, όταν η πολύκροτη υπόθεση είχε ανοίξει και πάλι, η Αστυνομία εξέτασε το ενδεχόμενο το παιδί να έπεσε σε χαντάκι που είχε σκάψει, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο εξαφάνισης, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Η νέα μαρτυρία προέρχεται από ανώνυμο μάρτυρα· σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, ο χειριστής εκσκαφέα (που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή) σκότωσε κατά λάθος τον μικρό και μετά τον έθαψε. «Τον είδα να είναι ιδρωμένος και να τρέμει μετά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα, όπου πήγε να καταθέσει την ημέρα εξαφάνισης του μικρού», φέρεται να είπε ο μάρτυρας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κιάρης) 

Παρά το γεγονός ότι το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής έχει ήδη ερευνηθεί, πολυμελές κλιμάκιο από την Αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ, μαζί με ειδικούς επιστήμονες, ξεκίνησε σήμερα να ψάχνει και πάλι. Την εποπτεία έχει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ στο νησί βρίσκεται και ιατροδικαστής.

Την υπόθεση καλύπτουν περίπου 20 δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα δίκτυα, που διέκοψαν το πρόγραμμά τους με το που ξεκίνησαν οι έρευνες.

Ο τελευταίος μάρτυρας έχει υποδείξει δύο σημεία στα οποία είναι πιθανό να έχει ταφεί ο Μπεν. Κάθε πρωί στις 9:00 οι Βρετανοί ερευνητές θα κάνουν ενημέρωση των δημοσιογράφων. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν 10-12 ημέρες.