26 Σεπτέμβριος 2016, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2016, 14:35

Ιβάν Σαββίδης ο επόμενος για την τηλεοπτική άδεια – Έτοιμος να δώσει την πρώτη δόση

  • Ιβάν Σαββίδης ο επόμενος για την τηλεοπτική άδεια – Έτοιμος να δώσει την πρώτη δόση
    Ο Ιβάν Σαββίδης εξέρχεται από το κτήριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ούτε μία ώρα μετά τη σκληρή επιστολή αποχώρησης του Γιάννη Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών, ο Ιβάν Σαββίδης (ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών) δήλωσε έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση εντός δύο-τριών ημερών. Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Πόντιος επιχειρηματίας επανέλαβε την πρότασή του να συνεργαστεί με τον Alpha ή με το STAR προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας, και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη είχε προσφέρει 61,5 εκατ. ευρώ. Δεύτερος επιλαχών είναι ο Alpha, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος στη δημοπρασία κατέθεσε προσφορά ύψους 61 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί να προσκομίσει το πόθεν έσχες του ώστε να εξεταστεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενστάσεις, αναμένεται να υπάρξει παράταση της διαδικασίας.

Την Παρασκευή θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πολυαναμενόμενη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πάντως, ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έθεσε και πάλι θέμα εγκυρότητας του διαγωνισμού, κάνοντας λόγο για χρήση από το κανάλι της Κάντζας ένδικων βοηθημάτων «σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο».

«Στην πράξη ο κ. Καλογρίτσας πόνταρε με ανύπαρκτα χρήματα, φουσκώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το τίμημα των αδειών σε βάρος των υπόλοιπων διεκδικητών. Με τον ίδιο τρόπο έδρασε και ο Ιβάν Σαββίδης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του ίδιου του επιχειρηματία», υπογράμμισε ο Πάνος Λαζαράτος.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος «απαντά» σε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα προχωρήσει, προτρέποντάς τους να κάνουν μήνυση στην πραγματικότητα, διότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν κανονικά.