26 Σεπτέμβριος 2016, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2016, 13:32

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

  • Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: Φώτης Φιλαργυρόπουλος)
  • Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: Φώτης Φιλαργυρόπουλος)
  • Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: Φώτης Φιλαργυρόπουλος)

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα στις 10:15 και για περίπου 45 λεπτά περίπου 700-800 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Παπαναστασίου, έξω από τα γραφεία του οργανισμού.

Όπως είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου, αλλά και του Σεπτεμβρίου, αν δεν έχει βρεθεί λύση έως το τέλος του μήνα.

«Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Δεν έχουν τηρήσει καμία από τις υποσχέσεις που μας έχουν δώσει. Στόχος τους είναι να απαξιώσουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Δεν προχωρούν σε λύση, διότι θέλουν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας. Εμείς απαντάμε δυναμικά και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να πληρωθούμε».


Ο συντάκτης του pontos-news.gr Ρωμανός Κοντογιαννίδης με τον Δημήτρη Τσερμενίδη

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αφού τα αστικά λεωφορεία –το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη– κρατούν για δέκατη συνεχή μέρα σηκωμένο το χειρόφρενό τους.

Κατά τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι, υπό τους ήχους νταουλιού, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και κυρίως κατά του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεών τους για αύριο το πρωί έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, όπου οι εκπρόσωποί τους θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η αυριανή κινητοποίηση αναμένεται να είναι αρκούντως δυναμική, αφού οι εργαζόμενοι προτίθενται να έχουν μαζί τους τις οικογένειές τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης.
Φωτογραφίες: Φώτης Φιλαργυρόπουλος.