26 Σεπτέμβριος 2016, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2016, 12:06

Λήγει η προθεσμία για την α’ δόση των τηλεοπτικών αδειών

  • ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες
    (Φωτ.: Flickr / Stéphane Peres)

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να λήξει η προθεσμία, στις 19:00, για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Την Παρασκευή κατέθεσαν τα οφειλόμενα η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σήμερα το πρωί, έγινε καταβολή 25.300.000 ευρώ από την πλευρά του Θεόδωρου Κυριακού, οπότε απομένει μόνο η ομάδα του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που πρέπει να καταθέσει 17.533.333,34 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» έστειλε σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αίτημα με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές της επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτής εντός της ημέρας. Ωστόσο από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε αρνητική απάντηση. «Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». 

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Περί ανάκλησης της άδειας μίλησε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στην ΕΡΤ. «Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» για το ποιος παίρνει άδεια, είπε ο Κρέτσος προσθέτοντας ότι οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέχρι να ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό θα έχουμε συνεχείς ενστάσεις, διαμαρτυρίες και προδικαστικές προσφυγές», σημείωσε ο Λευτέρης Κρέτσος απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της αδειοδότησης σχετικά με τις διαμαρτυρίες των συμμετεχόντων.

Αν μείνει εκτός η πλευρά Καλογρίτσα, επόμενος υπερθεματιστής είναι ο Ιβάν Σαββίδης.