25 Σεπτέμβριος 2016, 21:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2016, 22:28

Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι καταγγέλλει η Γαλλία

  • Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι καταγγέλλει η Γαλλία
    Καταυλισμός Χανταράτ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2016. Φρίκη χωρίς τέλος στο Χαλέπι (φωτ.: EPA / SANA)

Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι κατήγγειλε η Γαλλία, λίγο πριν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, για την συριακή κρίση. Ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον Οργανισμό, τόνισε ότι αυτά τα εγκλήματα «δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία και χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ επιτέθηκε στη Ρωσία, δηλώνοντας ότι οι ενέργειές της στη Συρία συνιστούν «βαρβαρότητα», όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν από την πλευρά του είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα».


Καταυλισμός Χανταράτ (φωτ.: EPA / SANA)

Δραματική η κατάσταση στο Χαλέπι
Λίγες ώρες πάντως πριν από την νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και πάλι καταυλισμό στο βόρειο Χαλέπι, καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχό του

Τα αεροπλάνα σφυροκόπησαν επίσης συνοικίες της πόλης, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και πηγές των ανταρτών. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον υπό πολιορκία ανταρτοκρατούμενο τομέα και εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της βίας μετά την κατάρρευση μιας ακόμα εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.