25 Σεπτέμβριος 2016, 16:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2016, 16:04

Γαλλία: Δύο κοπέλες συνελήφθησαν στη Νίκαια για τρομοκρατία

  • Γαλλία: Δύο κοπέλες συνελήφθησαν στη Νίκαια για τρομοκρατία
    (Φωτ. αρχείου)

Δύο κοπέλες ηλικίας 17 και 19 ετών, από τη Νίκαια συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν καθώς λέγεται πως υπάρχουν ενδείξεις ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν τζιχαντιστική επίθεση στη συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα από δικαστική πηγή.

Η έρευνα σε βάρος τους ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι δύο κοπέλες φέρονται να ήταν σε επαφή με τον Ρασίντ Κασίμ, ένα γνωστό προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος κρύβεται κάπου μεταξύ Ιράκ και Συρίας και από εκεί απευθύνει συχνά εκκλήσεις στους οπαδούς του να πλήξουν διάφορους στόχους στις χώρες τους.

«Παραδέχτηκαν ότι προσανατολίζονταν να διαπράξουν μια βίαιη ενέργεια, επηρεασμένες από τον Ρασίντ Κασίμ, αλλά κατόπιν εγκατέλειψαν την ιδέα», ανέφερε αστυνομική πηγή. Από τις έρευνες, δεν βρέθηκαν όπλα στο σπίτι των νεαρών γυναικών στην Νίκαια. Θυμίζουμε ότι στην πόλη αυτή, στις 14 Ιουλίου, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουλέλ παρέσυρε με το φορτηγό του το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον παραλιακό δρόμο γιορτάζοντας την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης και σκότωσε 86 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 434.

Η μικρότερη από τις δύο κοπέλες, που δεν ήταν γνωστή στις υπηρεσίες πληροφοριών, παραδέχτηκε ότι «μισεί τους στρατιωτικούς», οι οποίοι αποτελούν στόχο του ΙΚ.

Η 19χρονη είχε εμπλακεί στην έρευνα που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε οργανώσει στην Νίκαια ο Ομάρ Ντιαμπί, ένας από τους πρώτους στρατολόγους Γάλλων μαχητών για λογαριασμό του ΙΚ. Την εποχή εκείνη, μάλιστα, η νεαρή σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα για να πολεμήσει στη Συρία ή το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.