25 Σεπτέμβριος 2016, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2016, 12:51

Στεφανίδη, Καραλής και Μουζενίδης υποψήφιοι για τον τίτλο των κορυφαίων στην Ευρώπη

  • Στεφανίδη, Καραλής και Μουζενίδης υποψήφιοι για τον τίτλο των κορυφαίων στην Ευρώπη

Tρεις αθλητές μας έχουν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου πως είναι υποψήφιοι για τον τίτλο των κορυφαίων της (αγωνιστικής) χρονιάς που πέρασε. Η Κατερίνα Στεφανίδη, έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στο επί κοντώ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. 

Στην κατηγορία του «ανερχόμενου αθλητή» υπάρχουν δύο Έλληνες: ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Οδυσσέας Μουζενίδης. Ο Καραλής βελτίωσε στη διάρκεια της χρονιάς τρεις φορές την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στο επί κοντώ Παίδων, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιος και ο σφαιροβόλος Μουζενίδης με χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πανελλήνια ρεκόρ τόσο στην κατηγορία του όσο και στην κατηγορία των Εφήβων.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν (μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου) τους αθλητές μας στους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο facebook και το twitter κάνοντας like στις σχετικές αναρτήσεις.