24 Σεπτέμβριος 2016, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2016, 20:32

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για το Προσφυγικό (βίντεο)

  • Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για το Προσφυγικό (βίντεο)
    Εικόνα από επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στον καταυλισμό του Ελαιώνα

Ένα ακόμη μέτωπο με την κυβέρνηση ανοίγει η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό εστιάζεται στο θέμα του Προσφυγικού καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, επικαλείται τα επεισόδια σε καταυλισμούς, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στις αποφάσεις που λήφθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ζητά χαρακτηριστικά να εφαρμοστεί αμέσως το εθνικό σχέδιο για το Προσφυγικό με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα. Πριν από έξι μήνες, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσαμε σε μια εθνική γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Όλοι γνωρίζουν ότι έκανα τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξω και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα συμφέροντα της χώρας. Η κυβέρνηση, όμως, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το εθνικό σχέδιο, που διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες, τις διαδικασίες επαναπροώθησης στους παράτυπους μετανάστες, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη.