24 Σεπτέμβριος 2016, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2016, 13:31

​ΑΜΠΕ: Σε αναφορά του NYPD στηρίχτηκε το τηλεγράφημα για το περούκα gate

  • ​ΑΜΠΕ: Σε αναφορά του NYPD στηρίχτηκε το τηλεγράφημα για το περούκα gate
    Η ασφάλεια του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά φέρεται σύμφωνα με την αναφορά του NYPD να ζήτησε τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Σε αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) στηρίχθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AMPE), το τηλεγράφημα για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι στη Νέα Υόρκη τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Το δημοσίευμα του Πρακτορείου έρχεται μετά τη διάψευση του απεσταλμένου του στις ΗΠΑ, Γιώργου Μηλιώνη ότι ήταν ο συντάκτης του επίμαχου τηλεγραφήματος.

Στην αναφορά πάντως του NYPD που δημοσιεύει το ΑΜΠΕ δεν γίνεται λόγος για σύλληψη των δημοσιογράφων, αλλά ούτε και για πλαστογραφία.

To δημοσίευμα του ΑΜΠΕ αναφέρει:

Η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, (με τη θέλησή τους, μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει ότι «στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων: Αθανάσιος Δημάδης, Δημήτριος Σουλτογιάννης).

»Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.

»Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλοουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να "πιάσουν" τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής».

Το Πρακτορείο σχολιάζει ότι «την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης» και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΜΠΕ».