24 Σεπτέμβριος 2016, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2016, 18:13

Αδελφοποίηση σχολείου Μελβούρνης με το 1ο Γυμνάσιο Βούλας

  • Αδελφοποίηση σχολείου Μελβούρνης με το 1ο Γυμνάσιο Βούλας

Τριάντα έξι μαθητές του σχολείου Alphington της Μελβούρνης με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βούλας Αττικής, προκειμένου να επισημοποιήσουν την αδελφοποίηση των δύο σχολείων. Μεταξύ των συνοδών των παιδιών η διευθύντρια του Alphington, καθηγήτρια Βίβιαν Νίκου, η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας Τούλα Τερεζάκη και η ομογενής Χριστίνα Δεσποτέρη, η οποία συνέβαλε στο να έρθουν κοντά τα δύο σχολεία.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού τους στην Ελλάδα επισκέφθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου τον Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Βουλιαγμένης με τους μαθητές του οποίου έπαιξαν ποδόσφαιρο στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κατόπιν αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Τέλος, οι μαθητές χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Οι διευθυντές των δύο σχολείων αντάλλαξαν δώρα και υπέγραψαν τη συμφωνία που επικυρώνει και πρακτικά την αδελφοποίηση των δύο σχολείων. Παρούσα ήταν η αναπληρώτρια επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Σούζαν Γκούντολ και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας, Διονύσιος Γεωργουλόπουλος.