23 Σεπτέμβριος 2016, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2016, 21:52

ΠΟΕ: Θα στεκόμαστε πάντοτε απέναντι στους υμνητές του Κεμάλ και του κεμαλισμού

  • Το ΔΣ της ΠΟΕ για την πρόταση της Επιτροπής Ενότητας του ποντιακού χώρου

Απέναντι σε όλους τους υμνητές του Μουσταφά Κεμάλ και του κεμαλισμού θα στέκεται πάντοτε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, την οποία εξέδωσε με αφορμή τα δημοσιεύματα για δηλώσεις γνωστού Έλληνα τραγουδιστή σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες διέψευσε ο ίδιος. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο τουρκικός εθνικισμός ευθύνονται για την Γενοκτονία εκατομμυρίων χριστιανών (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) και τον ξεριζωμό ακόμα περισσότερων, ενώ για τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής ο κεμαλισμός είναι έννοια ταυτόσημη με τον ναζισμό. Παράλληλα η ΠΟΕ καταδικάζει το γεγονός ότι ο Κεμάλ και ο κεμαλισμός δεν έτυχαν ποτέ της αποδοκιμασίας και της καταδίκης που τους άρμοζε, και αναφέρει παραδείγματα Ελλήνων πολιτικών στην ιστορία που επιχείρησαν εξωραϊσμό της εικόνας τους.

Τέλος, σημειώνει ότι δεν έτυχε ανάλογης προβολής από τα ΜΜΕ η χθεσινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα «Το ποντιακό ως ευρωπαϊκό ζήτημα – Η 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης όλων των θυμάτων του κεμαλισμού».

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΕ εδώ.