23 Σεπτέμβριος 2016, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2016, 15:55

Ιατροδικαστής λέει πως η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν εν ζωή

  • Ιατροδικαστής λέει πως η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν εν ζωή
    Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της 4χρονης Άννυς Μπορίσοβα που δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2015, κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Αθηνών ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, που εκτιμά πως ο τεμαχισμός της μικρής έγινε κατά 95% ενώ ήταν εν ζωή.

«Η Άννυ ήταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε» κατέθεσε ο ιατροδικαστής στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, που μάλιστα δήλωσε «πεπεισμένος πέραν του ποσοστού 95%».

Σοκαρισμένοι και σιωπηλοί οι παράγοντες και όσοι παρακολουθούν την δίκη τον άκουσαν να εξηγεί ότι στηρίζει την εκτίμησή του στις διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος μέσα στο υπόγειο της οδού Μιχαήλ Βόδα. Όπως είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών, «το αίμα εκτινάσσεται όταν ο άνθρωπος είναι εν ζωή… ακόμη κι αν έχει υποβληθεί σε αναισθησία, ενώ όταν ο νεκρός τεμαχίζεται μετά θάνατον, θα υπάρξει εκροή αίματος, αλλά δεν θα εκτιναχθεί».

Όσο για το πόσο χρόνο χρειάστηκε ο δράστης για να ολοκληρώσει το αποτρόπαιο έγκλημά του, ο Νίκος Καρακούκης είπε ότι επειδή επρόκειτο για παιδί θα χρειάστηκε μία έως μιάμιση ώρα.

«Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από ό,τι φαίνεται. Έχουμε περιστασιακά αποκεφαλισμού, που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα παιδάκι, είναι πολύ πιο εύκολος, σε ένα μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας. Για ένα μικρό παιδάκι άντε να είναι μια ώρα, μιάμιση...» εξήγησε ο ιατροδικαστής.