23 Σεπτέμβριος 2016, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2016, 12:30

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για δεύτερη μέρα

  • Η ΠΝΟ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί εμφανίζονται τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεχίζουν και σήμερα, για δεύτερη μέρα την απεργία τους με αποτέλεσμα δεμένα να είναι τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα εκτελείται ένα δρομολόγιο κάθε δύο ώρες. Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 06:00 έως τις 10:00, πραγματοποιούν και τα ρυμουλκά.

«Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Η συνομοσπονδία των ναυτικών, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει καταθέσει πολλές φορές στους αρμοδίους, συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και για τις νέες θέσεις εργασίες και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου.

Η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών λήγει αύριο στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικές πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.