22 Σεπτέμβριος 2016, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2016, 23:51

Παππάς: Κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος καναλάρχης

  • Παππάς: Κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος καναλάρχης
    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές)

Αποστάσεις από τον Χρήστο Καλογρίτσα παίρνει μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς καθώς όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πόθεν έσχες του εργολάβου τείνουν να γυρίσουν μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος γύρισε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ προκειμένου να διαχειριστεί προσωπικά τη χαοτική εικόνα ενός υπό διαμόρφωση τηλεοπτικού τοπίου, ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις.

»Όποιος από τους τέσσερις υπερθεματιστές δεν είναι εντάξει φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

Ο Παππάς απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση κατηγορώντας το τωρινό καθεστώς των ΜΜΕ ότι κρύβεται πίσω από αυτές: «Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Δεν κάνουμε γελοιότητες, υπάρχει κατάλογος επιλαχόντων. Στην Ελλάδα έγινε αεροπειρατεία. Πήρανε τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό. Έσπασε το κλαμπ το κλειστό και ορισμένοι σπαρταράνε».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε προσωπικά στους καναλάρχες κατηγορώντας τον καθένα προσωπικά για προπαγάνδα. «Το δελτίο ειδήσεων του ΣKAI είναι τα επιχειρήματα του κ. Αλαφούζου, το δελτίο του Alpha είναι τα επιχειρήματα του κ. Κοντομηνά, το δελτίο του Star είναι τα επιχειρήματα του κ. Βαρδινογιάννη».

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα θα γίνει «το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ», περιορίστηκε να πει «τους εύχομαι καλή τύχη».

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» συστήνοντας του εμμέσως πλην σαφώς να ..κοιτάξει τη δουλειά του. Αναφερόμενος τέλος στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους, είπε: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».