22 Σεπτέμβριος 2016, 21:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2016, 18:54

«Αποστομωτική η απάντηση Γλέζου στις ανιστόρητες δηλώσεις Φίλη»

  • «Αποστομωτική η απάντηση Γλέζου στις ανιστόρητες δηλώσεις Φίλη»

Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την Εκκλησία και για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. «Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά την πόλωση στο ζήτημα των Θρησκευτικών, επιδιώκοντας να προσδώσει σε αυτήν ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αρνούμενη το διάλογο με την Εκκλησία», τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης που έκανε λόγο ακόμη για «υποβάθμιση» στη διδασκαλία της Ορθοδοξίας και για «σύγχυση» στους μαθητές.

«Κανείς δεν θα διαφωνούσε με την αναμόρφωση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, προκειμένου το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές, ούτε βεβαίως με τη γνώση των παιδιών για άλλες θρησκείες», είπε και συμπλήρωσε: «Αρκεί να μην υποβαθμίζεται η διδασκαλία της Ορθοδοξίας, και κυρίως να μη δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές. 

»Αντί του σεβασμού στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο θεμελιώδης σκοπός της Παιδείας είναι "η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης", ο κ. Φίλης αλλοιώνει βάναυσα την ιστορική αλήθεια, βάλλοντας συλλήβδην κατά της Εκκλησίας. Φθάνει δε στο σημείο να αμφισβητεί την προσφορά της Εκκλησίας και του κλήρου στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες».

Επισημαίνει την τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου («όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλασφημεί»), την οποία χαρακτηρίζει «αποστομωτική απάντηση στις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας».

Κλείνοντας, ο Μ. Χαρακόπουλος θεωρεί πως είναι «μάταιο να αναμένουμε από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει τη "βλασφημία" του ή να επανεξετάσει την απόφασή του να αλλάξει το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών. Γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την κυβέρνηση δόγμα είναι ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα"».