22 Σεπτέμβριος 2016, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2016, 23:13

Οι «Κουζίνες των Λαών» στη Μονή Λαζαριστών

  • Οι «Κουζίνες των Λαών» στη Μονή Λαζαριστών
    Από τη θεατρική παράσταση «Το Δώρο» που θα παρουσιαστεί στη Μονή Λαζαριστών στην πολυεθνική γιορτή γεύσεων και πολιτισμού

Μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης, αλληλοκατανόησης και διαλόγου διαμέσου των γεύσεων από διαφορετικές κουζίνες θα έχουν όσοι βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, οργανώνουν την εκδήλωση «Κουζίνες των Λαών».

Η εκδήλωση αποτελεί μια γνωριμία με γεύσεις από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ κ.α., με στόχο την ανάδειξη των εθνικών παραδόσεων και της γευστικής κουλτούρας άλλων λαών. Πρόσφυγες θα μαγειρέψουν επιτόπου φαγητά της πατρίδας τους (μπας-μπουσέ, κούπα, κνάφε, ταμπουλέ) και θα τα παρουσιάσουν σε όλους, σε μια πολυεθνική γιορτή που θα περιλαμβάνει επίσης μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ειδικά εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.


Dromocósmicas με την παράσταση Muamba

Από νωρίς θα υπάρχουν εργαστήρια πολυγλωσσίας, οργανωμένα από την Άρσις, ενώ στο χώρο της Μονής Λαζαριστών θα βρεθεί και το Mobile School. Πρόκειται για το κινητό σχολείο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν κι εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Πριν από την έναρξη της κουζίνας, στις 6:30, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθέατρου Το Δώρο. Στις 8 τη σκυτάλη των εκδηλώσεων θα πάρουν οι απολαυστικοί Dromocósmicas με την παράσταση Muamba.

Το μουσικό φινάλε της βραδιάς θα αναλάβει ο Σύρος Ζιάντ Ραχάμπ (Ziad Rajab), μ’ ένα πρόγραμμα που κουβαλάει όλα τα αρώματα και τις νότες της Ανατολικής Μεσογείου.

  • Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.