21 Σεπτέμβριος 2016, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2016, 23:27

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο δημοσιογράφος και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιώργος Καστρινάκης. Σε ηλικία 60 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Ο Γιώργος Καστρινάκης είχε γεννηθεί στον Στύλο Χανίων το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972). Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και διετέλεσε μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθηναϊκού τύπου.

Από το 1985 που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση είχε αναλώσει τις δυνάμεις του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία.

Ήταν επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.