21 Σεπτέμβριος 2016, 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2016, 19:45

Ηχηρή παραίτηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

  • Ηχηρή παραίτηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τόσκα, υπέβαλε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γιάννης Καρατζιάς, κάνοντας λόγο «για προσταγές και επιθυμίες», στις οποίες δεν μπορούσε να υποκύψει, γιατί ήταν αντίθετες με τα πιστεύω, τις αξίες και τις αρχές του.

Υπογραμμίζει επίσης στην επιστολή παραίτησής του ότι εξάντλησε κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο για να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, αλλά και να υπερασπιστεί την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Απευθύνει μάλιστα συγκεκριμένη αιχμή κατά του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, σημειώνοντας ότι υποβάλει την παραίτησή του για να εκλεγεί νέος αρχηγός «που θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και της εμπιστοσύνης του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Η παραίτησή του προκάλεσε εκνευρισμό στο υπουργείο, πηγές του οποίου υποστήριξαν ότι η παραίτηση Καρατζιά σχετίζεται με το νέο βαθμολόγιο των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Σώματος, για το οποίο είχαν γίνει και σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο πριν από περίπου ένα μήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιάννης Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για την βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού στο πυροσβεστικό Σώμα.