24 Σεπτεμβρίου 2016, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:47

Εβρεστόν με τυρομύτζ’ της παρχαρομάνας

  • Εβρεστόν με τυρομύτζ’ της παρχαρομάνας

Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή με εβρεστόν (ή υβριστόν ή ευριστόν) σας παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr, όπως την προτείνει η Ελένη Βασιλειάδου-Κυριακίδου, δημιουργός των προϊόντων «Βερμίου γης». Πολύ ενδιαφέρουσα η παραλλαγή με ζάχαρη και κανέλλα!

ΥΛΙΚΑ

(για 2 μερίδες)

  • 250 γρ. εβρεστόν «Βερμίου Γης»
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό 
  • 100 γρ. τυρομυζήθρα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ζάχαρη, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το νερό με αλάτι, προσθέτουμε το εβρεστόν και το αφήνουμε 2-3 λεπτά στο ζεματιστό νερό χωρίς να βράζει.
  2. Σουρώνουμε και ρίχνουμε καυτό βούτυρο.
  3. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρομυζήθρα.


Το πιάτο μας συνοδεύεται με παραδοσιακό γιαούρτι. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ζάχαρη και κανέλλα, συνοδεύοντας με κομπόστα από αποξηραμένα φρούτα.

  • Πηγή: vermiou-gis.gr.