21 Σεπτέμβριος 2016, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2016, 14:17

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από το πρωί της Πέμπτης

  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από το πρωί της Πέμπτης

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 22 έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προβεί σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Το σωματείο αντιδρά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων των ναυτικών, ζητεί την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας αλλά και ναυτολογήσεις μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι για να μπορέσουν να γεμίσουν ξανά τα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας με Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικούς θα πρέπει το επάγγελμα να είναι ελκυστικό, και για να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό που όλοι θα πρέπει να προσέξουν είναι οι οικονομικές απολαβές.