22 Σεπτέμβριος 2016, 10:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2016, 19:06

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής στη Ρωσία: «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα»

  • Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής στη Ρωσία: «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα»
    Πώς φαντάζεσαι εσύ την Ελλάδα;

Ποια εικόνα έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη «Ελλάδα»; Απαντώντας αυτήν την ερώτηση στο μυαλό τους, παιδιά από τη Ρωσία ηλικίας 6 έως 10 ετών καλούνται να ζωγραφίσουν τη δική τους Ελλάδα σε διαγωνισμό με θέμα «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την οικογένειά τους, καθώς και άλλα αναμνηστικά βραβεία.

Στόχος είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της προσέγγισης των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την Ελλάδα μέσω της τέχνης.

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, διεξάγεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, τα παιδιά θα πρέπει να αποστείλουν τις ζωγραφιές τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση contest@elru2016.gr. Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου, ειδική επιτροπή αναμένεται να κρίνει και να ανακοινώσει μια βραχεία λίστα με τα διακριθέντα έργα έως τις 10 Νοεμβρίου.

Στο δεύτερο στάδιο η λίστα αυτή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία» για έναν μήνα, έτσι ώστε οι νικητές να αναδειχθούν διαδικτυακά μέσα από ψηφοφορία στην οποία θα συμμετάσχει το κοινό. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τα μέσα Δεκεμβρίου, σε ειδική τελετή στη Μόσχα.

Τα παιδιά, των οποίων τα έργα θα αποτελέσουν τη βραχεία λίστα, θα κερδίσουν επίσης από ένα προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και μια τσάντα με διαφημιστικό υλικό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Τέλος, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και τα έργα τους θα συμπεριληφθούν σε ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ.