20 Σεπτέμβριος 2016, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2016, 15:59

Έπαθλο 70.000 ευρώ σε τουρνουά μπιλιάρδου από τον Ιβάν Σαββίδη

  • Έπαθλο 70.000 ευρώ σε τουρνουά μπιλιάρδου από τον Ιβάν Σαββίδη
    Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι είναι χαρούμενος με τη συμμετοχή του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του σε τέτοιες εκδηλώσεις

Το έπαθλο των 70.000 ευρώ διεκδικούν 160 αθλητές από εννέα χώρες στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Μπιλιάρδου που διεξάγεται στο Ροστόφ της Ρωσίας από τις 19 ως τις 24 Σεπτεμβρίου. Το χρηματικό βραβείο θα δοθεί από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη και τον όμιλό του Agrocom στους δεκαέξι καλύτερους παίκτες που θα αναδειχθούν μέσα από το διαγωνισμό.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του τουρνουά ήταν παρών ο Ιβάν Σαββίδης ως επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπιλιάρδου της νότιας Ρωσίας, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Όπως δήλωσε είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχει άμεση σχέση με τέτοιες εκδηλώσεις, και εξέφρασε την πίστη του ότι το χρηματικό ποσό θα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Νικολάι Σισόγιεφ ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για την ενεργό υποστήριξη του αθλητικού κινήματος. Ως ανταπόδοση, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, του παρέδωσε το κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε πέρσι, και πάλι με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του.

Μεταξύ των στόχων του τουρνουά είναι η διάδοση του αθλήματος, η αύξηση της δεξιοτεχνίας των παικτών, η ενίσχυση των διεθνών σχέσεων στον αθλητισμό και η ανάδειξη των ισχυρότερων αθλητών του μπιλιάρδου στην παγκόσμια αθλητική πυραμίδα.