20 Σεπτέμβριος 2016, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2016, 14:38

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τους νέους καναλάρχες

  • Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τους νέους καναλάρχες
    Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Χριστοδουλοπούλου (φωτ. αρχείου)

Για άλλη μια φορά κτύπησε... κόκκινο η συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών μαζί με τους αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον γγ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Και αυτό γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία αρχικά αρνήθηκε να αποδεχθεί το αίτημα της ΝΔ να κληθούν στην Επιτροπή. Τελικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το νέο αίτημα που υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να κληθούν τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και οι τέσσερις υπερθεματιστές, αλλά η συζήτηση θα γίνει στο αυστηρό πλαίσιο που ορίζει το άρθρο 41 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Θα γίνουν δηλαδή μόνον δύο συνεδριάσεις, με διαφορά ενός μήνα μεταξύ τους, στην οποία ερωτήματα θα υποβάλουν η πρόεδρος της Επιτροπής και προκαθορισμένος αριθμός βουλευτών.  

Η πρόεδρος της Επιτροπής σε μια έντονη συζήτηση κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη ψυχραιμίας και απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. «Αν ισχύουν αυτά που διαρρέονται στον Τύπο, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του», ανέφερε εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα έδρανα της ΝΔ. «Γίνονται σκάνδαλα και δεν θέλετε τον έλεγχο, αρνείστε τη διαφάνεια γιατί είναι ο Καλογρίτσας, αυτή είναι η αριστερή διαπλοκή», αντέδρασε σε υψηλούς τόνους ο Μάκης Βορίδης.

Ήταν τέτοια η ένταση που η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά. «Κάθε καθυστέρηση συνιστά προσβολή του πολιτεύματος», είπε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ , ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου επέμεινε στη θέση της, λέγοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ. «Κάντε μια επίκαιρη επερώτηση, θέλετε να ασχολείται η επιτροπή για ένα χρόνο με το θέμα αυτό, πείτε ευθαρσώς γιατί το κάνετε».