20 Σεπτέμβριος 2016, 12:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2016, 12:43

Τι συνέβη με την πτώση του Απάτσι στη Ρεντίνα

  • Τι συνέβη με την πτώση του Απάτσι στη Ρεντίνα

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου Απάτσι ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού σήμερα το πρωί, σε βάθος 10 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης. Οι χειριστές του ελικοπτέρου που συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «Σάρισα 2016», διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο δημοσίευμα του militaire.gr αναφέρει ότι ο ένας από τους χειριστές έχει τραυματιστεί καθώς είχε εγκλωβιστεί στο ελικόπτερο και χρειάστηκε η παρέμβαση άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων για να τον διασώσει. Άλλες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για έμπειρους χειριστές όχι μόνο ελικοπτέρων Απάτσι αλλά και διαφορετικών τύπων ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Το ελικόπτερο αναμένεται να ανασυρθεί εντός της ημέρας από τη θαλάσσια περιοχή όπου πραγματοποιείται η στρατιωτική άσκηση.

Η εθνική διακλαδική άσκηση «Σάρισα 2016» θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται με τη συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Τον συντονισμό της άσκησης έχει η 1η Στρατιά. Στόχος της άσκησης είναι η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.