20 Σεπτέμβριος 2016, 13:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2016, 12:44

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Μικρασιάτη ΚΥΡ

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Μικρασιάτη ΚΥΡ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Έναν από τους κορυφαίους γελοιογράφους της χώρας μας, τον Ιωάννη Κυριακόπουλο (ΚΥΡ), που οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από την Αττάλεια της Μ. Ασίας, τίμησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στον ΚΥΡ, ο ΠτΔ επισήμανε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα διανθίζουν, έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση.

Και πρόσθεσε: «Το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της παιδείας και του πολιτισμού μας. Δικαίως λοιπόν συγκαταλέγεσθε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ' αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Από την πλευρά του, ο ΚΥΡ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκ μέρους των συναδέλφων του, διότι όπως ανέφερε με τη βράβευση αυτήν βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας. Και κατέληξε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου: «Δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».


Η ματιά του ΚΥΡ στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών...