20 Σεπτέμβριος 2016, 11:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2016, 12:21

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται ο Καλογρίτσας

  • Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται ο Καλογρίτσας
    Ο επιχειρηματίας Βλαδίμηρος Καλογρίτσας εξέρχεται από το κτήριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στις 2 Σεπτεμβρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ελεγχόμενοι για υποθέσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος, έπειτα από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη. 

Η δικογραφία σχετίζεται με φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία να προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.