19 Σεπτέμβριος 2016, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2016, 23:38

Εκδήλωση τιμής για τους αθλητές της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο

  • Εκδήλωση τιμής για τους αθλητές της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο
    Ο «ασημένιος» Σπύρος Γιαννιώτης παραλαμβάνει το βραβείο του στο Ζάππειο ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
  • Εκδήλωση τιμής για τους αθλητές της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο
    Οι αθλητές και οι αθλήτριες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
  • Εκδήλωση τιμής για τους αθλητές της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο
    Πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και αθλητικού κόσμου παρέστησαν στην εκδήλωση ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στο περιστύλιο του Ζαππείου η τιμητική εκδήλωση για τους 93 αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τα μέλη της αποστολής βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα αλλά και για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση .

«Παράδειγμα θέλησης, δημιουργίας και αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της, που ξεκινά από το ήθος για να φτάσει στη διάκριση» χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας.

Κατά τη βράβευση της Άννας Κορακάκη ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε: «Άννα, θέλω να σε συγχαρώ, εσένα προσωπικά για την επιτυχία σου που είναι σπάνια και σε ολυμπιακό επίπεδο, αλλά ουσιαστικά μοναδική για την Ελλάδα».


Η Άννα Κορακάκη παρέλαβε το βραβείο της από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος υπογράμμισε ότι «στόχος μας το 2020 είναι να καταταχθεί η Ελλάδα στην πρώτη 20άδα των μεταλλίων».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, και βουλευτές όλων των κομμάτων, μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλάει μετά την βράβευσή του ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη δεν παραβρέθηκε, μιας και έχει αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Ευχαρίστησε όμως για τη βράβευσή της μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να υπάρξει συνέχεια των επιτυχιών και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο.