19 Σεπτέμβριος 2016, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2016, 17:29

Στο... ψυγείο ο Δημάδης από τον Alpha– Καταδικάζει η ΠΟΕΣΥ

  • Στο... ψυγείο ο Δημάδης από τον Alpha– Καταδικάζει η ΠΟΕΣΥ
    Σε διαθεσιμότητα ο Θ. Δημάδης από τον Alpha, λήξη συνεργασίας με την «ΕφΣυν»

Εξηγήσεις από το δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη ζητά ο Alpha για τις «μορφές δημοσιογραφίας» που ακολούθησε, και μέχρι τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του. Όπως τονίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, «σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

Τη «σαφή και πλήρη αποδοκιμασία» της για τις πρακτικές του εξωτερικού της συνεργάτη, Θάνου Δημάδη, εκφράζει και η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία έλυσε τη συνεργασία της, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την τακτική που επέλεξαν Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, κάνοντας λόγο για γελοιότητες που καταβαραθρώνουν τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.

Σε ανακοίνωσή του, το ανώτατο δημοσιογραφικό όργανο επισημαίνει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 2 παράγραφος η’ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει «να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».

«Και οπωσδήποτε», συμπληρώνει, «όχι με προκατασκευασμένα γεγονότα, καταβαραθρώνοντας ταυτόχρονα τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση με γελοιότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ