19 Σεπτέμβριος 2016, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2016, 14:28

Οι γυναίκες διασκεδάζουν με ελαφρά αξύριστους αλλά... παντρεύονται γενειαφόρους

  • Οι γυναίκες διασκεδάζουν με ελαφρά αξύριστους αλλά... παντρεύονται γενειαφόρους
    Ο κύριος με το ιδιαίτερο μούσι που πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό πρωτοτυπίας στη Γερμανία, μάλλον δεν ελήφθη υπόψιν στην έρευνα... (φωτ.: EPA)

Οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες με κανονικό μούσι καταλληλότερους για μακρόχρονη σχέση, αν όμως θέλουν κάτι πιο σύντομο, τότε επιλέγουν αξύριστους άνδρες με γένια λίγων ημερών! Αυτό έδειξε νέα, αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Ως πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως, υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας Journal of Evolutionary Biology, πειραματίσθηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν. Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από παχύ και μακρύ μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους), κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.

Παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι. Όμως αυτή η γοητεία του αξύριστου «κακού παιδιού» υποχωρεί, όταν μια γυναίκα σκέπτεται: «Θέλω πράγματι να τον παντρευτώ αυτό τον τύπο και να είναι ο μπαμπάς των παιδιών μου;». Τότε έρχεται η ώρα του ώριμου και καλού παιδιού με το μεγάλο μούσι...