19 Σεπτέμβριος 2016, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2016, 11:06

Ούτε βήμα πίσω οι δικαστικοί για τα μισθολογικά

  • Ούτε βήμα πίσω οι δικαστικοί για τα μισθολογικά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αυστηρό το μήνυμα των δικαστικών ενώσεων προς την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες εκπρόσωποί τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Οι δικαστικοί ξεκαθάρισαν πως δεν θα δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους με το ειδικό μισθολόγιο που ετοιμάζεται.

Επανέλαβαν ότι απαιτούν το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών για τα οποία έχουν δικαιωθεί από το μισθοδικείο, σε τρεις δόσεις εντός του 2017.

Προειδοποίησαν επίσης πως θα υποβάλουν σωρεία αγωγών (σ.σ. που πιθανόν θα συνοδεύονται και από κατασχέσεις σε βάρος του Δημοσίου αφού πλέον έχουν το δικαίωμα) αν δεν τους δοθούν τα αναδρομικά.

Στην σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση και την υπογράφουν και οι έξι δικαστικές ενώσεις, σημειώνεται ότι ο Γιώργος Χουλιαράκης τους δήλωσε ότι τα θέματα αυτά «θα ρυθμιστούν εάν και όταν αρθούν οι δημοσιονομικές δυσκολίες και πάντως όχι πριν από το καλοκαίρι του 2018». Πρότεινε ωστόσο να συζητήσει τα θέματα εκ νέου με τις ενώσεις όταν γίνουν οι υπολογισμοί για το κόστος που θα έχει η υλοποίηση των αποφάσεων για τον προϋπολογισμό.