18 Σεπτέμβριος 2016, 22:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2016, 23:40

Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων στην Νέα Υόρκη

  • Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων στην Νέα Υόρκη

Θρίλερ με τη σύλληψη δύο Ελλήνων δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη που εντοπίστηκαν μεταμφιεσμένοι να παρακολουθούν την κυβερνητική αποστολή, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης του Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR εντοπίστηκαν από άντρες των αμερικανικών υπηρεσιών να περιφέρονται μεταμφιεσμένοι με περούκες και να παρακολουθούν την ασφάλεια του πρωθυπουργού ο οποίος θα διαμείνει στο ξενοδοχείο West Inn Grand Central.

Οι άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών διέκριναν πως τα δύο άτομα τα οποία δήλωναν ότι ανήκουν στη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα, περιφέρονταν ύποπτα και φωτογράφιζαν τους άνδρες της ασφάλειας.

Κάποια στιγμή οι άντρες των αμερικανικών υπηρεσιών επιχείρησαν συνοδευόμενοι από τη φρουρά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να κάνουν έλεγχο της ταυτότητάς τους στο μπαρ του ξενοδοχείου. Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν τελικώς Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν καταναλώσει προϊόντα στο μπαρ και υπέγραφαν τις αποδείξεις του λογαριασμού με χρέωση στο όνομα του Γιώργου Χριστοφορίδη (συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά), ο οποίος ήταν μέλος της επίσημης αποστολής του πρωθυπουργού.

Ως αυτή την ώρα είναι άγνωστο γιατί οι δύο δημοσιογράφοι υποδύθηκαν αυτούς τους ρόλους, επιλέγοντας μάλιστα να χρεώσουν την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης.

Η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη έχει ως εξής:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερα άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων.

Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις Απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα". Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο».