18 Σεπτέμβριος 2016, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2016, 21:38

Τη Δευτέρα η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010

  • Τη Δευτέρα η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010
    Λουλούδια στο υποκατάστημα της Marfin Bank, την επομένη του τραγικού θανάτου τριών ανθρώπων από τον εμπρησμό στην τράπεζα το Μάιο του 2010 ( φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ξεκινά τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin, στην οδό Σταδίου, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας. Η εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο περιθώριο της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου τον Μάιο του 2010.

Κατόπιν του εμπρησμού, οι φερόμενοι ως δράστες πραγματοποίησαν ανάλογη επίθεση και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου θα καθίσουν οι 34χρονοι Θεόδωρος Σίψας και Παύλος Αντρέεβ. Ο πρώτος κατηγορείται για τον εμπρησμό του τραπεζικού υποκαταστήματος και ο δεύτερος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Στις δύο επιθέσεις σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εμπλέκονται ακόμη πέντε άγνωστα άτομα. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Από την επίθεση στην τράπεζα είχαν βρει φρικτό θάνατο η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.