18 Σεπτέμβριος 2016, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2016, 14:18

Νεκρός θεατής στο 41ο ράλλυ ΔΕΘ

  • Νεκρός θεατής στο 41ο ράλλυ ΔΕΘ
    (Φωτ.: Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης / facebook)

Ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του το πρωί στη Χαλκιδική στη διάρκεια του 49ου ράλι ΔΕΘ, όταν παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα σημειώθηκε στο 6ο χλμ της παλαιάς επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου-Πολυγύρου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος εξετράπη της πορείας του σε στροφή, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 47χρονο που παρακολουθούσε τον αγώνα και στη συνέχεια να προσκρούσει σε δέντρο.

Ελαφρά τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου ο συνοδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός συνελήφθη. Μετά την τραγική αυτή εξέλιξη, ο αγώνας διακόπηκε. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, ο άτυχος άνδρας «ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, της άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπων μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο. Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του».