17 Σεπτέμβριος 2016, 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2016, 20:31

«Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου»

  • «Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου»
    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας κάνει δηλώσεις εξερχόμενος από το Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πέφτουν οι τόνοι μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι σχέσεις του ιδίου με την κυβέρνηση «δεν είχαν χαλάσει ποτέ» και υπογράμμισε πως στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε συζήτηση που αφορά αποκλειστικά στην οικονομία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου» από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, κι αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη.

Κυβερνητικές πηγές: Καμία σκιά στη σχέση κυβέρνησης ΤτΕ
«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης. «Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» πρόσθεσε η ίδια πηγή.