17 Σεπτέμβριος 2016, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2016, 19:07

Παραολυμπιακοί Ρίο: Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης ο Κωνσταντινίδης

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης ο Κωνσταντινίδης

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Λήξης (18/9) των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η επιλογή από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

Οι Κωνσταντινίδης και Γρηγόρης Πολυχρονίδης ήταν οι μοναδικοί αθλητές της ελληνικής ομάδας που κατέκτησαν από δύο μετάλλια, με τον Παραολυμπιονίκη του μπότσια να έχει ένα ασημένιο στο ατομικό BC3 και ένα χάλκινο στα ζευγάρια BC3. Να θυμίσουμε ότι ο Πολυχρονίδης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων.

Αναφορικά με τη συγκομιδή μεταλλίων, μέχρι τώρα η Ελλάδα, ένα 24ωρο πριν από την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, κατέχει την 23η θέση στη γενική κατάταξη με 13 μετάλλια. Από αυτά, τα πέντε είναι χρυσά (Κωνσταντινίδης, Στεφανουδάκης, Μάμαλος, Φερνάντες και Μιχαλεντζάκης), τέσσερα ασημένια (Σενικίδης, Πολυχρονίδης, Κωνσταντινίδης και Τριανταφύλλου) και τέσσερα χάλκινα (Ζησίδης, Μπακοχρήστος, Κοροκίδα, ομάδα ζευγαριών στο μπότσια).