17 Σεπτέμβριος 2016, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2016, 22:14

Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

  • Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
    (Φωτ. αρχείου)

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις ατόμων που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ανάμεσά τους ο αρχηγός των επιχειρήσεων στην Τουρκία) και θεωρούνται ύποπτα για την προετοιμασία επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, γράφει σήμερα εφημερίδα Habertürk.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Σύρος Αλί αλ-Αγκάλ, γνωστός ως οργανωτής επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία και οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο «Αζόζ», όπως είναι το κωδικό όνομά του, συνελήφθη κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στην Άγκυρα. Άλλα 24 άτομα, συριακής και ιρακινής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια άλλης επιχείρησης στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η εφημερίδα.

Εννέα από τους συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για άμεσες διασυνδέσεις με τον αλ-Αγκάλ, ο οποίος επρόκειτο να τους στείλει εκρηκτικά και πολεμοφόδια για να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι άλλοι 15 συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για πρόθεση να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα ώστε να φθάσουν στις περιοχές που μαίνονται οι μάχες.

Η τουρκική αστυνομία που πιστεύει ότι εξάρθρωσε στο Κιουτσουκτσεκμετσέ έναν «εν υπνώσει πυρήνα», κατάσχεσε πολλά έγγραφα και υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που εκτιμά ότι ανήκουν στο ΙΚ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.